Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Roladki z farszem marchewkowym

Czas 45 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg piersi kurczaka
sól, pieprz
4 ząbki czosnku

1 marchewka
1 por
łyżka masła
łyżka domowej przyprawy

jajko, mąka, bułka tarta - do panierowania

olej do smażenia

Roladki z farszem marchewkowym - sposób wykonania:

Mięso myjemy i osuszamy, następnie kroimy w około 1 cm plastry, nacieramy czosnkiem po jego rozgnieceniu, obsypujemy solą i pieprzem, odstawiamy.
Marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami, białą część pora kroimy na cieniutkie pół-talarki. Warzywa wrzucam na patelnię z rozgrzanym masłem, dusimy aż zmiękną, przyprawiamy mieszanką przypraw sola i pieprzem.
Gotowe warzywa nakładamy na każdy plaster mięsa, ciasno zwijamy, panierujemy w mące, jajku i bułce, obsmażamy na rumiano z każdej strony.


Prześlij przepis

mewa80 | 22-09-12 | Czytano: 10861 razy | komentarzy [0]
Roladki z farszem marchewkowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Roladki z farszem marchewkowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Roladki z farszem marchewkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje