ryba po grecku z tego przepisu jest pyszna, ja zrobiłam filet z dorsza i bardzo wszystkim smakowała.pyszna ryba, pyszny przepis
dobry przepis, ryba po grecku, taką zrobię na pewno na święta, poza tym to chyba karp w galarecie i karp smażony :)
jestem marną gospodynią a przepis wydaje sie prosty.napewno zrobie na święta :)
jestem mloda mezatka i boje sie eksperymentowac z potrawami ale ten przepis wydaje sie naprawde latwy :)
przepis jest łatwy i wielokrotnie sprawdzony, naprawdę nie ma się czego obawiać - musi wyjść smacznie :-)
w razie czego - proszę pytać, podpowiemy :-)
Ja dodaję rodzynki i zielony groszek :)Polecam rzeczywiście pomidory, a podlewanie sokiem pomidorowym.
co do ryby to jedyny przepis na rybę po grecku bo nie wiem mam 15 lat i jestem początkującym kucharzem ?
tak, to jedyny przepis na rybę po grecku - ewentualnie możesz zobaczyć w potrawach wigilijnych przepis na rybę duszoną w marchewce.
Ja gotuję w oleju marchewkę utartą na grubo i cebulę w kostkę. Później doprawiam pomidorami (przecier)
Przepis jest taki sam jak robi zawsze moja mama. Ja w tym roku pierwszy raz będe robiła rybę po grecku i mam nadzieje że wydzie mi tak samo jak mojej mamie, czyli będzie pyszna.
Witam :) Mam takie pytnko... Czy ryby nie obtaczamy w jajku i w mące? Tylko w samej mące i od razu na olej? Troche sie pospieszylam i kupilam pange biala i jestem ciekawa czy wyjdzie...
rybę obtaczamy w samej mące, jajko jest zupełnie zbędne :-).
A o tym jeszcze nie slyszalam :) Dziekuje za odpowiedz :) i życze Wesołych i spokojnych świat :)
Identycznie robię rybę po grecku,tylko zapomniałam czy rybkę obtacza się w mące czy nie.Teraz już wiem i właśnie ją robię.
Rybę obtaczamy w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej. Przepis ok, ja dodaję jeszcze łyżkę musztardy i jest wyśmienite! Zastanawiam się nad tym pieprzem białym, ponieważ zawsze dodawałam czarny pieprz :) Pozdrawiam.
Wielkie dzięki za przepis jestem początkującym kucharzem a wyszła mi taka pozycja że masakra
zawsze robię rybę po grecku na wigilię zawsze się udaje i wszystkim smakuje życzę przyjemnego gotowania na ta niezwykłą noc i życzę wszystkim W ESOŁYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA:)
ja do farszu dodaję jeszcze cukier i ocet sprawdzony przepis gorąco polecam
Wszystko szlo znakomicie do momentu kiedy dodalem koncentrat pomidorowy. Caly sloiczek to jest zdecydowanie za duzo. Teraz mam rybe w pomidorach :)
a ja dodałem pokrojone w paski poeczarki i też smakowało bardzo dobrze, no i podlewałem warzywa rosołkiem, akurat był na palniku obok :)
Ryba po grecku super wczoraj robilam paluszki lizac.......
Pyszna potrawa wszystkim smakowała polecam wszystkim którzy chcą spróbować czegoś nowego
przepis swietny-ja daje troche wiecej cebuli niz marcwi---ostroznie z przecierem pomidorowym-nie za wiele-i oczywiscie pudliszki.troche zzeram na ciplo areszte ukladam wszkielkuizapiekam40minut wtemperaturze 150 stopni podajena drugi dzine a nawet za dwa tygodnie.
czy można rybę zrobić już na świeta i jak ją przechowywać
Możesz zrobić teraz i zamrozić. Na Wigilię rozmrozisz :-) co do pasteryzowania nie jestem przekonana.
Pysznie jest zmielic rybe na maszynce, dodac troszke bulki tartej, jajko, sol i pieprz, uformowac male kulki i gotowac je przez kilkanascie minut na wodzie z odrobina jakiegos rosolku. Dalej wszystko dokladnie tak samo jak w podanym tutaj przepisie. Pycha. Rybka sie rozplywa w ustach :)
Przepis naprawdę ok dzięki wielkie za pomoc rybka palce lizać
Przepis super ale ja jeszcze dodaję jabłko utare na tarce na grubo.Smacznego!!
jeśli "tarkujemy" marchewkęi inne wrzywa, to por powinniśmy "nożować", a nie kroić.
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włoszczyzne w paski (tak samo dobra jak starta, a czasami lepsza).Po usmazeniu dorsza (ryby morskie na oleju)smazę pokrojona cebule,po chwili dodaję włoszczyznę oraz przyprawy wraz z lisciem laurowym i zielem angielakim, do naczynia żaroodpornego wykładam warzywa,na nie ryba i tak do końca, ostatnia warstwa warzywa, zalewam własnym przecierem pomidorowym lub latem kroje świeże pomidory i zapiekam ok 35-40 min
dziekuje za przepis pyszny juz robilam
dzieki za przepis. Prosze rozwazyc czy aby nie lepiej unikac zdrobnien jak np. "warzywka". Prosze nie brac tego osobiscie. Doceniam starania. Pozdrowienia i wszystkiego najlepszego na Swieta Bozego Narodzenia. R
Bardzo dobry przepis :D
Ostatnio spróbowałam ryby po grecku /edycja reklama firmy/ i strasznie mnie naszła ochota aby samemu ją zrobić i znalazłam ten fajny przepis ;)
A czy do tej ryby zamiast pomidorow z puszki można dodać przecier pomidorowy? Bo jestem akurat w trakcie robienia..:-)
Zrób tak jak jest w przepisie. Użyj pomidorów z puszki. Przecieru możesz dodać jedynie do podkreślenia intensywności smaku.
Super przepis. Polecam bardzo ale to bardzo łatwe i smaczne.
Ja dodaję octu i cukru. Ziele angielskie i lisc laurowy takze obowiązkowy dla smaku.
Świetny przepis. Pozdrawiam.
Ryby do smażenia nie panieruje w mące. Przysmażam nie tylko cebulę ale i warzywa ok. 5 min mieszając. Wodę wlewaj stopniowo, żeby sos nie był zbyt płynny /do ok. 0,5 l./Do sosu dodaję też trochę soku z cytryny musztardy i cukru.
Halino dzięki za swój sposób. W kuchni warto cały czas eksperymentować i uczyć się od innych.
40 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba po grecku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują