Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Ryba po japońsku

Składniki:

1 kg filetów z ryby np. morszczuka
2 duże cebule
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki marynowanej
sól
mąka, bułka tarta
jajko
olej do smażenia

Zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki oleju
mały przecier pomidorowy
po 4 łyżki: keczupu, octu, cukru
sól

Ryba po japońsku - sposób wykonania:

Filety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na przemian z pokrojoną w piórka cebulą i pokrojonymi w słupki ogórkami i papryką.
Gotujemy zalewę: do wody dodajemy wszystkie składniki, gotujemy 3 minuty i zalewamy nią przygotowaną rybę z warzywami.


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 43871 razy | komentarzy [0]
Ryba po japońsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Ryba po japońsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba po japońsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje