Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Ryba po japońsku
Składniki:
1 kg filetów z ryby np. morszczuka
2 duże cebule
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki marynowanej
sól
mąka, bułka tarta
jajko
olej do smażenia
Zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki oleju
mały przecier pomidorowy
po 4 łyżki: keczupu, octu, cukru
sól
Ryba po japońsku - sposób wykonania:
Filety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na przemian z pokrojoną w piórka cebulą i pokrojonymi w słupki ogórkami i papryką.
Gotujemy zalewę: do wody dodajemy wszystkie składniki, gotujemy 3 minuty i zalewamy nią przygotowaną rybę z warzywami.
Prześlij przepis mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 43871 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba po japońsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują