Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Ryba po meksykańsku
Składniki:
1 kg filetów rybnych
2 cebule
2 czerwone papryki
1 puszka ananasów
1 mały słoiczek przecieru
przyprawy : sól, pieprz, ziele angielskie
sok z cytryny
mąka
Ryba po meksykańsku - sposób wykonania:
Rybę skrapiamy cytryną pieprzymy, solimy, obtaczamy w mące, smażymy.
Osobno na patelni szklimy cebulę pokrojoną w cienkie piórka, paprykę w paski, do czasu aż warzywa zmiękną, wówczas dodajemy ananasa w puszce wraz z połową soku, dusimy kilka minut, na koniec doprawiamy i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Łączymy rybę z warzywami i delikatnie mieszamy.
Prześlij przepis ~Gosc | 04-05-10 | Czytano: 66105 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba po meksykańsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują