Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ryba w jogurcie

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg ryby (ulubionej - sola, dorsz)
sól, pieprz

marynata:
duże opakowanie jogurtu naturalnego
skórka otarta z 2 cytryn
sok z połowy cytryny
garść bazylii
2 ząbki czosnku
szczypta ostrej papryki ostrej

Ryba w jogurcie - sposób wykonania:

Pomysł Ewy Wachowicz może być również wykorzystany przez osoby na diecie Dukana, wystarczy użyć jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu.
Filety posypujemy solą i pieprzem, odstawimy.
Do jogurtu dodajemy wszystkie składniki wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Marynatą zalewamy filety rybne, wstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie każdy filet pakujemy w folię aluminiową wraz z 2 łyżkami marynaty. Filety zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut.


Prześlij przepis

asieńka | 01-11-10 | Czytano: 17254 razy | komentarzy [0]
Ryba w jogurcie komentarz



Opinie i komentarze na temat Ryba w jogurcie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba w jogurcie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje