Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Ryba w jogurcie
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg ryby (ulubionej - sola, dorsz)
sól, pieprz
marynata:
duże opakowanie jogurtu naturalnego
skórka otarta z 2 cytryn
sok z połowy cytryny
garść bazylii
2 ząbki czosnku
szczypta ostrej papryki ostrej
Ryba w jogurcie - sposób wykonania:
Pomysł Ewy Wachowicz może być również wykorzystany przez osoby na diecie Dukana, wystarczy użyć jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu.
Filety posypujemy solą i pieprzem, odstawimy.
Do jogurtu dodajemy wszystkie składniki wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Marynatą zalewamy filety rybne, wstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie każdy filet pakujemy w folię aluminiową wraz z 2 łyżkami marynaty. Filety zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut.
Prześlij przepis asieńka | 01-11-10 | Czytano: 18499 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba w jogurcie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują