Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Ryba w marchewce
Czas 75 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg dowolnej ryby najlepiej filet z soli lub dorsza
1 kg marchewki
200 g masła
400 ml śmietany
sól, pieprz
Ryba w marchewce - sposób wykonania:
Tak przyrządzona ryba jest pyszna - naprawdę polecam :)
Rybę rozmrażamy, kroimy na mniejsze kawałki oprószamy sola i pieprzem. Marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy marchewkę oraz śmietanę, dusimy. Następnie połowę marchewki wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, na marchewkę kładziemy rybę i przykrywamy ją pozostałą marchewką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, pieczemy 60 minut.
Prześlij przepis mewa80 | 07-10-10 | Czytano: 41390 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba w marchewce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują