Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Ryba w occie

Czas 35 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Pół kg ryby świeżej (dorsz, karp) mogą być filety
olej do smażenia.

Zalewa:
1 szklanka wody
4 łyżki octu 3%
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
1 liść laurowy
3 ziarenka pieprzu
szczypta cukru i soli

Ryba w occie - sposób wykonania:

Rybę opłukać (ewentualnie oczyścić), pokroić w dzwonki, obsmażyć z obu stron na rumiano.
Wodę zagotować z cukrem i solą, liściem laurowym i pieprzem marchewkę i pietruszkę pokrojone w plastry, dodać ocet. Rybę układamy w słoiki na przemian z cebulą, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki. Ryba jest gotowa po około 2 dniach, kiedy przejdzie marynatą.


Prześlij przepis

mewa80 | 10-10-10 | Czytano: 8007 razy | komentarzy [1]
Ryba w occie komentarz



Opinie i komentarze na temat Ryba w occie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba w occie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-08-17 10:13

Super przepis jest ;) Polecam wszystkim chętnym!!;D

Smacznego życzę Wam;) !!

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje