Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Ryba w occie
Czas 35 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
Pół kg ryby świeżej (dorsz, karp) mogą być filety
olej do smażenia.
Zalewa:
1 szklanka wody
4 łyżki octu 3%
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
1 liść laurowy
3 ziarenka pieprzu
szczypta cukru i soli
Ryba w occie - sposób wykonania:
Rybę opłukać (ewentualnie oczyścić), pokroić w dzwonki, obsmażyć z obu stron na rumiano.
Wodę zagotować z cukrem i solą, liściem laurowym i pieprzem marchewkę i pietruszkę pokrojone w plastry, dodać ocet. Rybę układamy w słoiki na przemian z cebulą, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki. Ryba jest gotowa po około 2 dniach, kiedy przejdzie marynatą.
Prześlij przepis mewa80 | 10-10-10 | Czytano: 8080 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba w occie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują