Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Ryba w sosie czosnkowym
Czas 65 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg filetów rybnych (np.dorsz atlantycki)
przyprawa do ryb
bułka tarta
4 jajka
olej do smażenia
mały słoiczek majonezu
4 duże ząbki czosnku
sól, cukier
słodka papryka
3 cytryny
Ryba w sosie czosnkowym - sposób wykonania:
Bardzo prosta potrawa ale niezwykle smaczna. Panierowana ryba świetnie pasuje do sosu czosnkowego.
Filety kroimy na około 5 cm kawałki, posypujemy przyprawą do ryb, odstawiamy na pół godziny.
W tym czasie możemy przygotować sos: majonez mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz papryką.
Rybę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor, po usmażeniu układamy na półmisku do ostudzenia. Następnie polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy cytryną (na każdy kawałek jeden plasterek).
Prześlij przepis asieńka | 15-12-10 | Czytano: 26408 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba w sosie czosnkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują