Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Ryba z papryką i ananasem
Czas 55 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg filetów ryby (dowolnej)
ciasto:
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki maki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sos:
1 puszka ananasa
1 marchewka
słoik papryki marynowanej
3/4 szklanki oleju
6 łyżek sosu sojowego
5 łyżek octu winnego
2 łyżeczki curry
12 płaskich łyżeczek cukru
3/4 szklanki wody
1 łyżka maki ziemniaczanej
6 ząbków czosnku
Ryba z papryką i ananasem - sposób wykonania:
Przepis na rybę w cieście z papryką i ananasem z programu Ewa Gotuje. Rybę oprószamy solą. Jajka łączymy z mąkami i proszkiem, mieszamy na gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju, osączamy na ręczniku papierowym.
Marchew obieramy, tarujemy, ananasa i paprykę kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy 3/4 szklanki oleju oraz sok spod ananasa i marchewkę, dusimy 5 minut, następnie dodajemy wszystkie przyprawy: sos sojowy, curry, ocet, cukier oraz czosnek. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wody, wlewamy na patelnie, mieszamy. Do tak przygotowanego sosu wkładamy usmażone kawałki ryby.
Prześlij przepis asieńka | 19-03-11 | Czytano: 45718 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba z papryką i ananasem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują