Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Ryba zapiekana z serem i grzybami
Składniki:
6 filetów z ryby (sola, mintaj)
0,5 kg grzybów leśnych lub bardziej dostępnych - pieczarek
3 jajka gotowane na twardo
1 cebula
małe opakowanie śmietany 18%
30 dag sera żółtego
przyprawy : sól, pieprz cytrynowy
mąka
olej
pół cytryny
Ryba zapiekana z serem i grzybami - sposób wykonania:
Filety po rozmrożeniu skrapiamy sokiem z cytryny, lekko solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące i podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu przekładamy na dno naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy pokrojone w ćwiartki grzyby. Doprawiamy do smaku solem i pieprzem, wykładamy na rybę, dodajemy pokrojone w ćwiartki jajka, całość polewamy śmietaną, na samą górę 'wędruje" starty na grubych oczkach żółty ser.
Wstawiamy na około 30 minut do piekarnika.
Zdjęcie przedstawia efekt przed położeniem żółtego sera, który zakryłby cały widok :)
Smacznego!
Prześlij przepis mewa80 | 28-04-10 | Czytano: 10240 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba zapiekana z serem i grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują