Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Ryż kokosowy z chili
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
20 dag ryżu
puszka mleczka kokosowego
pół papryczki chili
pół łyżeczki kurkumy
3 łyżki oleju ryżowego
sól
Ryż kokosowy z chili - sposób wykonania:
Olej (2 łyżki)wlewamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy ryż i przesmażamy go, zalewamy mleczkiem kokosowym i wodą (tak aby płynu ponad ryżem było na około 2 palce), ryż solimy i gotujemy do miękkości.
Na pozostały oleju wrzucamy i przesmażamy kurkumę i drobno posiekaną papryczkę chili, dodajemy do ryżu i mieszamy.
Prześlij przepis mewa80 | 08-10-11 | Czytano: 6290 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryż kokosowy z chili prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują