Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ryż kokosowy z chili

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

20 dag ryżu
puszka mleczka kokosowego
pół papryczki chili
pół łyżeczki kurkumy
3 łyżki oleju ryżowego
sól

Ryż kokosowy z chili - sposób wykonania:

Olej (2 łyżki)wlewamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy ryż i przesmażamy go, zalewamy mleczkiem kokosowym i wodą (tak aby płynu ponad ryżem było na około 2 palce), ryż solimy i gotujemy do miękkości.
Na pozostały oleju wrzucamy i przesmażamy kurkumę i drobno posiekaną papryczkę chili, dodajemy do ryżu i mieszamy.


Prześlij przepis

mewa80 | 08-10-11 | Czytano: 6445 razy | komentarzy [0]
Ryż kokosowy z chili komentarz



Opinie i komentarze na temat Ryż kokosowy z chili kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryż kokosowy z chili prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje