Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Rzodkiewki małosolne
Składniki:
- 1/2 kg rzodkiewki ;
- kwitnący koper ;
- 2 średnie ząbki czosnku ;
Zalewa w proporcji: 1 Litr gorącej wody oraz 1 łyżka soli
Rzodkiewki małosolne - sposób wykonania:
W ramach eksperymentu powstał fajny pomysł na urozmaicenie małosolnych ogórków. Rzodkiewki małosolne są w sam raz na słoną przekąskę lub jako składnik sałatek.
Do naczynia glinianego lub słoika wsypujemy rzodkiewki, wkładamy kwitnący koper i pokrojone na pół ząbki czosnku. Zalewamy gorącą zalewą solną i odstawiamy na 2 dni do zasolenia.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis ~Gosc | 17-08-17 | Czytano: 1441 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Rzodkiewki małosolne prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują