Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Rzodkiewki małosolne

Składniki:

- 1/2 kg rzodkiewki ;
- kwitnący koper ;
- 2 średnie ząbki czosnku ;

Zalewa w proporcji: 1 Litr gorącej wody oraz 1 łyżka soli

Rzodkiewki małosolne - sposób wykonania:

W ramach eksperymentu powstał fajny pomysł na urozmaicenie małosolnych ogórków. Rzodkiewki małosolne są w sam raz na słoną przekąskę lub jako składnik sałatek.
Do naczynia glinianego lub słoika wsypujemy rzodkiewki, wkładamy kwitnący koper i pokrojone na pół ząbki czosnku. Zalewamy gorącą zalewą solną i odstawiamy na 2 dni do zasolenia.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

~Gosc | 17-08-17 | Czytano: 852 razy | komentarzy [0]
Rzodkiewki małosolne komentarz



Opinie i komentarze na temat Rzodkiewki małosolne kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Rzodkiewki małosolne prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje