Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przepisy na pyszne sałatki Sałatka jajeczno-pieczarkowa
Czas 25 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
600 g pieczarek
8 jajek
spory pęczek szczypiorku lub pietruszki
sól, pieprz
majonez
Sałatka jajeczno-pieczarkowa - sposób wykonania:
Doskonała do mięs, również jako samodzielna przekąska z pieczywem.
Pieczarki obieramy, myjemy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy około 10 minut, studzimy.
Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu zarówno jajka jak i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze sobą, dodajemy posiekany szczypiorek oraz majonez, doprawiamy do smaku.
Prześlij przepis mewa80 | 15-06-10 | Czytano: 48357 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sałatka jajeczno-pieczarkowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują