Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na pyszne sałatki

Sałatka ogrodowa

Składniki:

4-5 mięsistych twardych pomidorów,
4-5 białych lub czerwonych cebul ,
2-3 ogórki sałatkowe,
2 pęczki szczypiorku,
2-3 strąki papryki w różnych kolorach,
15 dag bryndzy lub fety,
pęczek pietruszki,
słoiczek majonezu,
słoiczek sosu tatarskiego

Sałatka ogrodowa - sposób wykonania:

Przygotować szklane naczynie o średnicy ok. 20 cm. Pokroić warzywa: pomidory - na cząstki lub na plasterki, cebulę - w kostkę, obrane ogórki - w półplasterki, paprykę - w paski lub grubą kostkę, szczypior - bardzo drobno. W szklanym naczyniu ułożyć produkty warstwami.
Posypać warzywa pokruszoną bryndzą lub fetą, posiekaną pietruszką i ustawić naczynie na stole na jakimś podwyższeniu. Wokół surówki ustawić sosjerki lub miseczki z majonezem, sosem tatarskim, dzbanuszki z oliwą
i sokiem z cytryny albo octem winnym oraz przyprawy.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 18464 razy | komentarzy [0]
Sałatka ogrodowa komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz