Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wielkanocne Sałatka wiosenna
Czas 15 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 główka sałaty
pęczek szczypiorku
około 10 sztuk rzodkiewek
2 pomidory średniej wielkości
4 jajka
pół szklanki majonezu (można pół na pól z jogurtem)
sól, pieprz
Sałatka wiosenna - sposób wykonania:
Ta sałatka jest banalnie prosta w wykonaniu a zarazem - bardzo smaczna.
Pasuje idealnie na wielkanocne śniadanie ponieważ zawiera jajka oraz zrobiona jest ze świeżych - właściwie pierwszych wiosennych warzyw.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, po czym obieramy i kroimy w ćwiartki a ćwiartki przekrajamy dodatkowo na pół.
Sałatę myjemy, osuszamy (pierwsze liście najlepiej odrzucić są najbardziej narażone na chłonięcie ewentualnej "chemii"). Następnie sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Rzodkiewkę myjemy, kroimy w grubsze półplasterki.
Pomidory kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Wszystkie warzywa łączymy, dodajemy jajko, doprawiamy majonezem oraz solą i pieprzem.
Prześlij przepis mewa80 | 08-04-11 | Czytano: 18670 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sałatka wiosenna prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują