Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Sałatka wiosenna

Czas 15 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 główka sałaty
pęczek szczypiorku
około 10 sztuk rzodkiewek
2 pomidory średniej wielkości
4 jajka
pół szklanki majonezu (można pół na pól z jogurtem)
sól, pieprz

Sałatka wiosenna - sposób wykonania:

Ta sałatka jest banalnie prosta w wykonaniu a zarazem - bardzo smaczna.
Pasuje idealnie na wielkanocne śniadanie ponieważ zawiera jajka oraz zrobiona jest ze świeżych - właściwie pierwszych wiosennych warzyw.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, po czym obieramy i kroimy w ćwiartki a ćwiartki przekrajamy dodatkowo na pół.
Sałatę myjemy, osuszamy (pierwsze liście najlepiej odrzucić są najbardziej narażone na chłonięcie ewentualnej "chemii"). Następnie sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Rzodkiewkę myjemy, kroimy w grubsze półplasterki.
Pomidory kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Wszystkie warzywa łączymy, dodajemy jajko, doprawiamy majonezem oraz solą i pieprzem.


Prześlij przepis

mewa80 | 08-04-11 | Czytano: 18670 razy | komentarzy [0]
Sałatka wiosenna komentarz



Opinie i komentarze na temat Sałatka wiosenna kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sałatka wiosenna prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje