Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Sałatka z czerwoną kapustą na zimę

Czas 25 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1,5 kg zielonych pomidorów
1,5 kg ogórków
główka czerwonej kapusty
2 kalafiory
1 kg cebuli
sól

Zalewa:
pół litra octu
pieprz, liście laurowe, ziele angielskie (po około 5 sztuk)
pół litra wody
łyżeczka cukru

Sałatka z czerwoną kapustą na zimę - sposób wykonania:

Wszystkie warzywa myjemy, ogórki obieramy ze skóry. Pomidory i ogórki kroimy w plasterki, kalafior dzielimy na różyczki, kapustę szatkujemy. Warzywa układamy warstwami w dużej naczyniu, każdą warstwę przesypując solą (dość obficie), odstawiamy na 1 dobę.

Składniki zalewy gotujemy zalewamy nią warzywa i całość gotujemy około 10 minut, następnie gorące rozkładamy do słoiczków i zamykamy.

Przewracamy słoiczki do góry dnem, wynosimy w chłodne miejsce po całkowitym wystudzeniu.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 15-07-10 | Czytano: 18007 razy | komentarzy [0]
Sałatka z czerwoną kapustą na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Sałatka z czerwoną kapustą na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sałatka z czerwoną kapustą na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje