Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Sałatka z fasolką szparagową na zimę

Czas 35 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg fasolki szparagowej zielonej
30 dag cebuli
20 dag marchwi
3 małe puszki przecieru pomidorowego
1 łyżka octu
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
3/4 szklanki oleju

Sałatka z fasolką szparagową na zimę - sposób wykonania:

Tej sałatki nie może zabraknąć wśród przetworów na zimę. Świetnie pasuje do drugiego dania lub jako przekąska.
Fasolkę obgotować, pokroić. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać dokładnie i przełożyć do słoiczków. Zakręcić, pasteryzować 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 12-07-10 | Czytano: 13464 razy | komentarzy [0]
Sałatka z fasolką szparagową na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Sałatka z fasolką szparagową na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sałatka z fasolką szparagową na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje