Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Sałatka z fasolką szparagową na zimę
Czas 35 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg fasolki szparagowej zielonej
30 dag cebuli
20 dag marchwi
3 małe puszki przecieru pomidorowego
1 łyżka octu
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
3/4 szklanki oleju
Sałatka z fasolką szparagową na zimę - sposób wykonania:
Tej sałatki nie może zabraknąć wśród przetworów na zimę. Świetnie pasuje do drugiego dania lub jako przekąska.
Fasolkę obgotować, pokroić. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać dokładnie i przełożyć do słoiczków. Zakręcić, pasteryzować 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 12-07-10 | Czytano: 14345 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sałatka z fasolką szparagową na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują