Strona główna >> Kuchnie Świata >> Azja

Sałatka z Krewetkami i Mango

Składniki:

250 g krewetek tygrysich
1 mango, obrane
1 papryka chilli
kilka liści sałaty
4 łyżki soku z limonki
2 łyżki soku z cytryny
kiełki fasoli mung
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
oliwa z oliwek
sól
pieprz
świeża kolendra

Sałatka z Krewetkami i Mango - sposób wykonania:

Krewetki marynujemy z czosnkiem, sokiem z limonek, posiekaną papryką chilli oraz 3 łyżkami oliwy z oliwek. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy zamarynowane krewetki i
smażymy, aż do uzyskania różowo-złocistego koloru. Doprawiamy solą oraz pieprzem. W kubku mieszamy ze sobą 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mango kroimy na małe, cienkie kawałki. Na talerzu układamy poszarpane liście sałaty, dodajemy pokrojone mango i usmażone krewetki, polewamy całość oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i dodajemy kiełki według uznania. Na koniec
posypujemy sałatkę posiekaną kolendrą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 23682 razy |komentarz [0]
Sałatka z Krewetkami i Mango komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz