Strona główna >> Kuchnie Świata >> Meksyk

Salsa cruda

Czas 20 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

8 pomidorów, wydrylowanych i obranych ze skórki
100 ml sosu pomidorowego
4 ząbki czosnku
bardzo drobno posiekane 2 cebule,
1 pęczek świeżych liści kolendry
4 posiekane chilli bez pestek
łyżeczka kminku

Salsa cruda - sposób wykonania:

Pomidory pozbawione skórki i pestek kroimy w kostkę i mieszamy w misce z sosem pomidorowym, posiekanym czosnkiem, cebulą i chilli. Doprawiamy kminkiem i solą. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na przynajmniej 15 minut. Przed podaniem dodać świeżo posiekaną kolendrę, dobrze wymieszać i od razu podawać.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 24670 razy | komentarzy [0]
Salsa cruda komentarz



Opinie i komentarze na temat Salsa cruda kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Salsa cruda prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje