Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Meksyk Salsa cruda
Czas 20 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
8 pomidorów, wydrylowanych i obranych ze skórki
100 ml sosu pomidorowego
4 ząbki czosnku
bardzo drobno posiekane 2 cebule,
1 pęczek świeżych liści kolendry
4 posiekane chilli bez pestek
łyżeczka kminku
Salsa cruda - sposób wykonania:
Pomidory pozbawione skórki i pestek kroimy w kostkę i mieszamy w misce z sosem pomidorowym, posiekanym czosnkiem, cebulą i chilli. Doprawiamy kminkiem i solą. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na przynajmniej 15 minut. Przed podaniem dodać świeżo posiekaną kolendrę, dobrze wymieszać i od razu podawać.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 25401 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Salsa cruda prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują