Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Pozostałe Saltimbocca alla romana
Czas 40 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 cebule
4 łyżki masła
45 dag mrożonego groszku
1/2 szklanki bulionu
sól
biały pieprz
cukier
8 małych cienkich sznycelków cielęcych
8 cienkich plasterków szynki
8 dużych liści szałwii
1/2 szklanki wytrawnego białego wina
Saltimbocca alla romana - sposób wykonania:
1.Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić w rondelku na 1/3 masła. Dosypać groszek. Podlać bulionem i dusić 10 minut. Przyprawić solą,pieprzem i cukrem.
2. Mięso opłukać,lekko rozbić. Na każdym sznycelku ułożyć plasterki szynki i listek szałwii, Spiąć wykałaczką. Na koniec sznycelki oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na złoto na połowie pozostałego masła. Wyjąć z patelni.
3. Tłuszcz po smażeniu mięsa rozprowadź winem. Mieszając, dodawać po kawałku pozostałego masła. Sos przyprawić do smaku.
4. Włóż do niego sznycelki, chwilę podgrzewać. Osączyć groszek. Na nim ułożyć mięso i polać sosem. Podawać z ryżem.
Prześlij przepis ~Gosc | 31-07-12 | Czytano: 16869 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Saltimbocca alla romana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują