Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Schab pieczony
Składniki:
8 kotletów ze schabu
5 marchewek
0,5 kg cebuli
30 dag sera żółtego
sól, pieprz, majonez, wegeta
Schab pieczony - sposób wykonania:
Schab lekko rozbić, przyprawić solą, wegetą i pieprzem.
Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w półplasterki. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy grubą warstwę marchewki i cebuli, następnie schab. Na schab kładziemy troszkę cieńszą warstwę marchewki i cebuli. Wierzch smarujemy majonezem i posypujemy serem żółtym, piec 1,5 godziny przykryte folią aluminiową i kolejne pół godziny bez przykrycia.
Schab jest soczysty i bardzo smaczny!
Prześlij przepis mewa80 | 14-05-10 | Czytano: 17146 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab pieczony prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują