Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Schab pieczony

Składniki:

8 kotletów ze schabu
5 marchewek
0,5 kg cebuli
30 dag sera żółtego
sól, pieprz, majonez, wegeta

Schab pieczony - sposób wykonania:

Schab lekko rozbić, przyprawić solą, wegetą i pieprzem.
Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w półplasterki. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy grubą warstwę marchewki i cebuli, następnie schab. Na schab kładziemy troszkę cieńszą warstwę marchewki i cebuli. Wierzch smarujemy majonezem i posypujemy serem żółtym, piec 1,5 godziny przykryte folią aluminiową i kolejne pół godziny bez przykrycia.
Schab jest soczysty i bardzo smaczny!


Prześlij przepis

mewa80 | 14-05-10 | Czytano: 17146 razy | komentarzy [1]
Schab pieczony komentarz



Opinie i komentarze na temat Schab pieczony kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab pieczony prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Schab
2010-12-22 22:56

Kocham te danie, jest pyszne. Ja daje na dół ziemniaczki:)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje