Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Schab po cygańsku

Czas 135 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

8 kotletów ze schabu
3/4 kg marchwi
pół kg cebuli
30 dag sera żółtego
majonez
sól, pieprz, vegeta

Schab po cygańsku - sposób wykonania:

Bardzo prosty a niezwykle smaczny pomysł na schab.
Marchew i cebulę obieramy i kroimy - marchewkę w plasterki a cebulę w piórka.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, na dnie układamy grubą warstwę marchewki i cebuli, na nią kładziemy przyprawione kotlety schabowe. Na kotlety kładziemy cieńszą warstwę marchewki i cebuli którą smarujemy majonezem. Wierzch posypujemy serem żółtym.
Pieczemy 2 godziny w 180-200 stopniach pod przykryciem z folii aluminiowej, na pół godziny przed końcem folię zdejmujemy.


Prześlij przepis

mewa80 | 24-10-10 | Czytano: 39759 razy | komentarzy [0]
Schab po cygańsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Schab po cygańsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab po cygańsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje