Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Schab po cygańsku
Czas 135 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
8 kotletów ze schabu
3/4 kg marchwi
pół kg cebuli
30 dag sera żółtego
majonez
sól, pieprz, vegeta
Schab po cygańsku - sposób wykonania:
Bardzo prosty a niezwykle smaczny pomysł na schab.
Marchew i cebulę obieramy i kroimy - marchewkę w plasterki a cebulę w piórka.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, na dnie układamy grubą warstwę marchewki i cebuli, na nią kładziemy przyprawione kotlety schabowe. Na kotlety kładziemy cieńszą warstwę marchewki i cebuli którą smarujemy majonezem. Wierzch posypujemy serem żółtym.
Pieczemy 2 godziny w 180-200 stopniach pod przykryciem z folii aluminiowej, na pół godziny przed końcem folię zdejmujemy.
Prześlij przepis mewa80 | 24-10-10 | Czytano: 39916 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab po cygańsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują