Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Schab w sosie musztardowym
Składniki:
30 dag schabu
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki musztardy miodowej
1 łyżka białego octu winnego
1 łyżka białego wytrawnego wina
1 cebula szalotka
Schab w sosie musztardowym - sposób wykonania:
Pokrój schab w plastry o grubości ok. 4cm. Włóż do rękawa do pieczenia. Pozostałe składniki wymieszaj z pokrojoną cebulą i polej nimi schab. Odstaw na 15 minut, aby zamarynować mięso. Następnie włóż torebkę do piekarnika. Pieczemy około 40 minut sprawdzając czy mięso jest miękkie. Podawaj z gotowanymi warzywami i/lub ryżem.
Prześlij przepis megiem | 11-03-10 | Czytano: 13118 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab w sosie musztardowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują