Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Schab w sosie musztardowym

Składniki:

30 dag schabu
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki musztardy miodowej
1 łyżka białego octu winnego
1 łyżka białego wytrawnego wina
1 cebula szalotka

Schab w sosie musztardowym - sposób wykonania:

Pokrój schab w plastry o grubości ok. 4cm. Włóż do rękawa do pieczenia. Pozostałe składniki wymieszaj z pokrojoną cebulą i polej nimi schab. Odstaw na 15 minut, aby zamarynować mięso. Następnie włóż torebkę do piekarnika. Pieczemy około 40 minut sprawdzając czy mięso jest miękkie. Podawaj z gotowanymi warzywami i/lub ryżem.


Prześlij przepis

megiem | 11-03-10 | Czytano: 13236 razy | komentarzy [0]
Schab w sosie musztardowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Schab w sosie musztardowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab w sosie musztardowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje