Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Dziczyzna

Schab z dzika

Składniki:

1 kg schabu
3 cebule
sól, pieprz
bulion
łyżka smalcu


Schab z dzika - sposób wykonania:

Mięso umyj, osusz, wyluzować i pokroić w kawałki, lekko rozbić, przyprawić. Smalec rozgrzać, kawałki zrumienić na silnym ogniu, podlać bulionem dusić. Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu, dodać do mięsa. Wszystko razem dusić do miękkości, na koniec doprawić. Natrzeć solą i pieprzem. Na patelni
rozgrzać olej i usmażyć wszystko razem.

Polecamy również : Mięso z dzika duszone w winie


Prześlij przepis

~Gosc | 09-05-08 | Czytano: 42181 razy | komentarzy [1]
Schab z dzika komentarz



Opinie i komentarze na temat Schab z dzika kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab z dzika prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
dziczyzna
2008-11-10 17:21

moze byc...

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje