Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Dziczyzna Schab z dzika
Składniki:
1 kg schabu
3 cebule
sól, pieprz
bulion
łyżka smalcu
Schab z dzika - sposób wykonania:
Mięso umyj, osusz, wyluzować i pokroić w kawałki, lekko rozbić, przyprawić. Smalec rozgrzać, kawałki zrumienić na silnym ogniu, podlać bulionem dusić. Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu, dodać do mięsa. Wszystko razem dusić do miękkości, na koniec doprawić. Natrzeć solą i pieprzem. Na patelni
rozgrzać olej i usmażyć wszystko razem.
Polecamy również :
Mięso z dzika duszone w winie
Prześlij przepis ~Gosc | 09-05-08 | Czytano: 42311 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab z dzika prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują