Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Schab z pieczarkami
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
60 dag schabu bez kości
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
20 dag żółtego sera
30 dag pieczarek
olej do smażenia
Schab z pieczarkami - sposób wykonania:
Delikatna odmiana od zwykłego kotleta schabowego, tak podany schab miałam okazję posmakować na przyjęciu weselnym, był smaczny i soczysty.
Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, następnie obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej
Kotlet smażymy smarujemy na rumiano z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.
Pieczarki obieramy, płuczemy, kroimy na plastry.
Na rozgrzanym oleju dusimy pieczarki do momentu aż odparuje nadmiar wody, pieczarki doprawiamy wg gustu.
Na każdy kotlet schabowy nakładamy porcję duszonych pieczarek które przykrywamy startym żółtym serem.
Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Prześlij przepis mewa80 | 06-11-10 | Czytano: 18147 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab z pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują