Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Schab z pieczarkami

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

60 dag schabu bez kości
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
20 dag żółtego sera
30 dag pieczarek
olej do smażenia

Schab z pieczarkami - sposób wykonania:

Delikatna odmiana od zwykłego kotleta schabowego, tak podany schab miałam okazję posmakować na przyjęciu weselnym, był smaczny i soczysty.
Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, następnie obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej
Kotlet smażymy smarujemy na rumiano z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.
Pieczarki obieramy, płuczemy, kroimy na plastry.
Na rozgrzanym oleju dusimy pieczarki do momentu aż odparuje nadmiar wody, pieczarki doprawiamy wg gustu.
Na każdy kotlet schabowy nakładamy porcję duszonych pieczarek które przykrywamy startym żółtym serem.
Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.


Prześlij przepis

mewa80 | 06-11-10 | Czytano: 18059 razy | komentarzy [0]
Schab z pieczarkami  komentarz



Opinie i komentarze na temat Schab z pieczarkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Schab z pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje