Strona główna >> Desery >> Ciasta

Sernik bez sera

Czas 60 minut Porcji 20 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 jogurt naturalne (duże)
4 jajka
2 duże budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru
1/2 szkl. oleju
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
2 opakowania biszkoptów

Sernik bez sera - sposób wykonania:

Żółtka utrzeć z 1/2 szkl. cukru, dodać budynie,olej, jogurty i cukier waniliowy. Białka ubić na sztywno z 1/2 szkl. cukru. Całość delikatnie wymieszać, wylać na wyłożone w blaszce biszkopty. Blaszkę wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem i na to biszkopty. Piec w temp. 180C około 1 godziny.


Prześlij przepis

~Gosc | 26-03-11 | Czytano: 79349 razy | komentarzy [8]
Sernik bez sera  komentarz



Opinie i komentarze na temat Sernik bez sera kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

8 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sernik bez sera prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
To nie sernik!
2011-08-11 11:49

Sernik bez sera to nie prawdziwy sernik.

Autor
Nazwa nie pasuje :]
2011-08-11 12:07

Witam !
Komentarz u góry owszem jest prawdziwy. Jednak to jedynie tytuł. Nazwa po prostu nie pasuje - chciał zrobić coś oryginalnego, ale to po prostu inne ciasto. Pomimo tego jestem pewien, że bardzo smaczne!

Autor
Tytul
2011-08-21 22:31

nieważny tytuł,ważny jest smak.

Autor
Tytul
2011-08-29 14:41

to styropian. tak sie nazywa naprawde

Autor
?
2011-09-14 12:36

a ja sie zastanawiam czy od spodu musi byc takie zakalcowate jakby nie dopieczone i budyniowate?

Autor
sernik bez sera
2011-09-14 13:10

skoro jest niedopieczone to raczej tak być nie powinno. Co jest tego przyczyną trudno powiedzieć, może trzeba piec w termoobiegu?

Autor
Tytul
2012-02-11 15:46

czy warto robić to ciasto bo nie wiem ktos pisal ze jest nie dopieczone od spodu?prosze o odp.pozdrawiam

Autor
Tytul
2013-02-16 15:28

robiałam to ciasto kilka razy zawsze wyszło musi postac w lodówce na 2 dzien jest leprze raz tyko wyszło zadsze na wierz polewałam je czekolada a do srodka odsaczone brzoskwinie z puszki puchota

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje