Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Sernik na ciemnym spodzie

Czas 80 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

Ciasto
- 200 gram margaryny
- 3 szklanki mąki krupczatki lub tortowej
- 1 szk. cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 2 łyżki śmietany kwaśnej

Masa serowa:
- 1 kg twarogu /najlepszy jest mielony w wiaderku, ale niekoniecznie/
- 6 białek i 6 żółtek
- półtorej szk. cukru
- budyń śmietankowy
- 250 gram margaryny
kilka kropli olejku waniliowego

Sernik na ciemnym spodzie - sposób wykonania:

Przepis na Sernik na ciemnym spodzie doskonały na Wielkanoc. Wszystkie produkty na ciasto mieszamy ze sobą i zagniatamy, po czym wstawiamy do lodówki.
Mikserem ubijamy masę serową, czyli miksujemy ze sobą margarynę, cukier, Żółtka, stopniowo dodajemy twaróg. Wszystko cały czas ubijamy mikserem. Następnie dodajemy opakowanie budyniu w proszku oraz olejek waniliowy.
6 białek ubijamy na sztywną pianę, którą ręcznie za pomocą łyżki mieszamy z masą serową.
Z lodówki wyciągamy ciasto i wykładamy na natłuszczoną blachę, z tym że cześć zostawiamy na przykrycie wierzchu ciasta. Na ciasto wykładamy masę serową i przykrywamy pozostałym ciastem.
Pieczemy przez około 60 minut w temp. 200 stopni Celsjusza. Pozostawiamy przez 10 minut w lekko uchylonym piekarniku. Gotowe smaczne ciasto na Wielkanoc :))


Prześlij przepis

~Gosc | 22-04-11 | Czytano: 43494 razy | komentarzy [0]
Sernik na ciemnym spodzie komentarz



Opinie i komentarze na temat Sernik na ciemnym spodzie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sernik na ciemnym spodzie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje