Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Sernik na zimno z brzoskwiniami
Składniki:
3 opakowania naturalnego serka homogenizowanego
kostka masła
1,5 szklanki cukru pudru
4 łyżki mleka
2 łyżki żelatyny (czubate)
5 żółtek
galaretka morelowa
puszka brzoskwiń
biszkopty lub herbatniki szkolne do wyłożenia blaszki
Sernik na zimno z brzoskwiniami - sposób wykonania:
Spód blaszki wykładamy biszkoptami (lub herbatnikami), żelatynę rozpuszczamy w wodzie a gdy spęcznieje, rozpuszczamy we wrzącym mleku.
Masło ucieramy z cukrem , dodajemy żółtka ( po jednym wciąż ucierając), do masy dodajemy serek oraz przestudzoną żelatynę. Całość dokładnie mieszamy, wykładamy na przygotowany spód i wstawiamy do lodówki.
Brzoskwinie odcedzamy, otrzymany sok uzupełniamy do ilości potrzebnej do rozpuszczenia galaretki, brzoskwinie kroimy, układamy na zastygniętej masie serowej, wylewamy na nie lekko tężejącą galaretką.
A o to i proszę -
Sernik na zimno z owocami bez żółtek :):)
Prześlij przepis ~Gosc | 11-05-10 | Czytano: 57914 razy | komentarzy [5]
5 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sernik na zimno z brzoskwiniami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują