zrobilam dokladnie wedlug przepisu i jakas lipa jak narazie ,sernik jest rzadki wogole sie nie scina ,moze jak wystygnie to cos sie zmieni.......chyba zmarnowalam skladniki
A może miałaś takie kiepskie "składniki", bo mi sernik z tego przepisu wyszedł. Dziś piekłam i polecam.
dziwne bo mi zawsze wychodzi. Faktycznie przed pieczeniem masę wręcz się wylewa jest płynna ale po upieczeniu zawsze jest idealnie ścięta.
Proszę poczekać do jutra, powinien zastygnąć (może trzeba nawet włożyć go na noc do lodówki)
może to wina twarogu, nie polecam wiaderkowych! oprócz twarogu z biedronki (pakowany po 500 g)w wiaderkach właśnie. Każdy inny jak dla mnie jest beznadziejny.
zapewne wina twarogu tez raz mi nie wyszedł jak kupilam twaróg z wiaderka,pozatym jest pyszny i polecam SMACZNEGO
nie potraficie upiec tego sernika a jest pyszny ja go zrobilam i wyszedl
Ten sernik często robię i zawsze mi się udaje jest pyszny.Jednak warto dodać ,,Sernix" w proszku jest idealny....a do piany zamiast mąki ziemniaczanej warto dać kokos jest super..robię go od lat...pozdrawiam wszystkich :)
A ja też robię go po raz 3 i wychodzi jest pyszny, wszystkim wkoło smakuję. Są wręcz zachwyceni!
Ile to ciasto najpierw ma się piec ( bo pisze że piec aż się zarumieni ) Wolę jak ktoś poda mi czas w minutach.
Trudno napisać ile piec pierwszą część ciasta. Może to być około 35 minut przy standardowej wielkości blaszki do pieczenia może to być 20 min przy zastosowaniu mniejszej. Dlatego trzeba sprawdzać czy się rumieni albo za pomocą metody tzw. suchego patyczka.
Do Mewy 80
Bardzo dziękuję za podpowiedz. Właśnie robię dzisiaj ciasto i zastosuję się do Twojej rady. Pozdrawiam.
sernik z wiaderka jest ok pod warunkiem że jest samy twarogiem a nie z dodatkiem dziwnych wypełniaczy
12 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sernik puszysty z łezką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują