Strona główna >> Desery >> Ciasta

Sernik z brzoskwiniami

Czas 85 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru pudru

1 kg sera zmielonego
1 kostka margaryny
5 jaj
1 budyń waniliowy (bez cukru)
300 g cukru

1 puszka brzoskwiń

Sernik z brzoskwiniami - sposób wykonania:

Margarynę siekamy z mąką wymieszaną z proszkiem, dodajemy żółtka oraz cukier. Wyrabiamy gładkie kruche ciasto, dzielimy je na dwie części.Jedną wylepiamy blachę, drugą możemy wsadzić na 30 minut do lodówki ( w tym czasie co robimy masę serową).
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po żółtku, ucieramy, następnie dodajemy ser i budyń, mieszamy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na nią kładziemy osączone i pokrojone brzoskwinie a na to resztę masy serowej. Ciasto przykrywamy ciastem z lodówki - pokruszonym lub starowanym na grubych oczkach. Pieczemy około godziny w 170-180 stopniach C.


Prześlij przepis

asieńka | 14-12-10 | Czytano: 27905 razy | komentarzy [2]
Sernik z brzoskwiniami komentarz



Opinie i komentarze na temat Sernik z brzoskwiniami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sernik z brzoskwiniami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Sernik
2011-07-24 8:42

Sernik może jest pyszny,tylko na drugi kawałek niemożna było nikogo zmusić.Dwie kostki margaryny na średniej wielkości ciasto to mocno za dużo. Niestety nie polecam!

Autor
Tytul
2012-01-09 18:38

Sernik BARDZOOO pyszny,smakował całej rodzinie:-) A jeśli ktoś nie może jeść kalorycznych ciast, niech ich po prostu nie robi.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje