Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Sernik z brzoskwiniami
Czas 85 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru pudru
1 kg sera zmielonego
1 kostka margaryny
5 jaj
1 budyń waniliowy (bez cukru)
300 g cukru
1 puszka brzoskwiń
Sernik z brzoskwiniami - sposób wykonania:
Margarynę siekamy z mąką wymieszaną z proszkiem, dodajemy żółtka oraz cukier. Wyrabiamy gładkie kruche ciasto, dzielimy je na dwie części.Jedną wylepiamy blachę, drugą możemy wsadzić na 30 minut do lodówki ( w tym czasie co robimy masę serową).
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po żółtku, ucieramy, następnie dodajemy ser i budyń, mieszamy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na nią kładziemy osączone i pokrojone brzoskwinie a na to resztę masy serowej. Ciasto przykrywamy ciastem z lodówki - pokruszonym lub starowanym na grubych oczkach. Pieczemy około godziny w 170-180 stopniach C.
Prześlij przepis asieńka | 14-12-10 | Czytano: 27905 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sernik z brzoskwiniami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują