Strona główna >>
Desery >>
Racuchy Serowe racuchy z truskawkami
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2/3 szklanki mąki pszennej
2 łyżki maki ziemniaczanej
opakowanie serka homogenizowanego (25 dag)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
50 dag truskawek
5 łyżek soku pomarańczowego
cynamon
2 łyżki cukru
cukier waniliowy
cukier puder
Serowe racuchy z truskawkami - sposób wykonania:
Mąkę pszenna mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dodajemy serek, żółtka oraz piane ubitą z białek.
Sok pomarańczowy wlewamy do garnka, dodajemy 3/4 pokrojonych (umytych wcześniej, o szypułkowanych i wysuszonych) truskawek, posypujemy je cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, krótko dusimy (5 minut).
Z ciasta smażymy racuchy, układamy na ręczniku papierowym, żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe racuchy podajemy polane musem truskawkowym i udekorowane połówkami owoców oraz posypane cukrem pudrem.
Prześlij przepis mewa80 | 01-06-10 | Czytano: 38903 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Serowe racuchy z truskawkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują