Strona główna >> Desery >> Racuchy

Serowe racuchy z truskawkami

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2/3 szklanki mąki pszennej
2 łyżki maki ziemniaczanej
opakowanie serka homogenizowanego (25 dag)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
50 dag truskawek
5 łyżek soku pomarańczowego
cynamon
2 łyżki cukru
cukier waniliowy
cukier puder

Serowe racuchy z truskawkami - sposób wykonania:

Mąkę pszenna mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dodajemy serek, żółtka oraz piane ubitą z białek.
Sok pomarańczowy wlewamy do garnka, dodajemy 3/4 pokrojonych (umytych wcześniej, o szypułkowanych i wysuszonych) truskawek, posypujemy je cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, krótko dusimy (5 minut).

Z ciasta smażymy racuchy, układamy na ręczniku papierowym, żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe racuchy podajemy polane musem truskawkowym i udekorowane połówkami owoców oraz posypane cukrem pudrem.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 01-06-10 | Czytano: 37600 razy | komentarzy [0]
Serowe racuchy z truskawkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz