Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze
Czas 70 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
20 dużych skrzydełek z kurczaka
sól, pieprz
Sos glazura:
10 ząbków czosnku
1/3 szklanki sosu chili
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka masła
sól, pieprz
Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze - sposób wykonania:
Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć ostatni cienki segment. Tak przygotowane skrzydełka przyprawić solą i pieprzem, odłożyć na 30 minut. Piekarni nagrzać do temperatury 180 stopni C, skrzydełka skropić oliwą i piec przez 25 minut. W dużym płaskim rondlu rozgrzać masło, dodać pozostałe składniki glazury, dokładnie wymieszać. Gorące skrzydełka wyjąć z piekarnika, włożyć do rondla z glazurą. Używając długiego widelca dokładnie każde skrzydełko obtoczyć w glazurze, pozwolić aby obciekła z jej nadmiaru i ponownie na 10 minut wstawić do piekarnika. Podawać z kaszą perłową, frytkami, ryżem
Prześlij przepis Ania | 20-05-08 | Czytano: 48364 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują