Strona główna >> Dania główne >> Drób

Skrzydełka po diabelsku

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg skrzydełek
3/4 szklanki keczupu pikantnego
3/4 szklanki keczupu łagodnego
1/4 łyżeczka ostrej papryki (może być pieprz cayenne)
4 ząbki czosnku
duża szczypta imbiru najlepiej świeżo startego)
1 łyżka miodu
1 łyżka sosu sojowego

Skrzydełka po diabelsku - sposób wykonania:

Skrzydełka myjemy dokładnie, odcinamy ostatnią część - najmniejszą (nie ma ona mięsa). Skrzydełka osuszamy. Czosnek obieramy i bardzo drobniutko kroimy.
Do rondelka wlewamy keczupy oraz sos sojowy, dodajemy miód i wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem, mieszamy i podgrzewamy. Gdy sos zawrze dodajemy skrzydełka. Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie gotowe. Gdy sos stanie się zbyt gęsty należy dodać odrobinę wody.
Skrzydełka przyrządzone w ten sposób mają ciekawy, orientalny smak. Najlepiej podawać je z ryżem.


Prześlij przepis

asieńka | 22-03-11 | Czytano: 11941 razy | komentarzy [0]
Skrzydełka po diabelsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Skrzydełka po diabelsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Skrzydełka po diabelsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje