Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Śledź pod jarzynową pierzynką
Czas 20 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
pół kg śledzi w oleju
1 kg ziemniaków
3 marchewki
5 buraków
2 cebule
pół litra majonezu
Śledź pod jarzynową pierzynką - sposób wykonania:
Przepis z programu Ewa Gotuje.
Cebulę kroimy w kostkę i solimy aby zmiękła.
Ziemniaki gotujemy z marchewką na miękko. Buraki również gotujemy ale oddzielnie.
Następnie wszystkie warzywa tarujemy na tarce jarzynowej (każde do oddzielnej miski).
W przeźroczystej salaterce układamy warstwami:
ziemniaki - połowę, smarujemy majonezem
cebulę - posypujemy pieprzem
śledź - pokrojony w paseczki
marchewka - smarujemy majonezem
buraczki
ziemniaki - smarujemy majonezem
Wierzch posmarowany majonezem dekorujemy wg uznania, można też posypać jajkiem ugotowanym na twardo i starowanym na drobnej tarce.
Prześlij przepis asieńka | 05-03-11 | Czytano: 55381 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledź pod jarzynową pierzynką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują