Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Śledzie po japońsku
Czas 20 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
6 sztuk matiasów
3 jajka
3/4 puszki groszku
3 ogórki kiszone
niewielka cebula
sól, pieprz
majonez
Śledzie po japońsku - sposób wykonania:
Bardzo smaczna sałatka śledziowa a zarazem bardzo prosta.
Śledzie moczymy w przegotowanej zimnej wodzie, jeśli są bardzo słone możemy je wymoczyć przez godzinę. Po wymoczeniu i osuszeniu kroimy je w paski. Cebulę siekamy w drobną kostkę, podobnie robimy z ogórkiem
Jajka gotujemy i kroimy w ósemki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Jajka układamy na środku talerza, wokół kładziemy wymieszane: groszek, ogórki i cebulę. Na warzywa dekoracyjnie układamy paski śledzia. Wszystko polewamy majonezem i możemy dodatkowo przyprawić pieprzem.
Prześlij przepis asieńka | 12-12-10 | Czytano: 99220 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie po japońsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują