Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Śledzie pod pierzynką
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
3-4 solone matiasy
3 jajka ugotowane na twardo
4 ziemniaki ugotowane
1 cebula
3 ugotowane buraki
sól, pieprz
majonez
Śledzie pod pierzynką - sposób wykonania:
Bardzo smaczna sałatka warstwowa ze śledziem, zawsze gości na moim wigilijnym stole.
Śledzie moczymy, gdy są bardzo słone nawet godzinę, zmieniając wodę co 20 minut. Następnie kroimy je w kostkę
i układamy na dnie miski. Na śledzie sypie drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Na cebulę kładziemy drobno pokrojone (w kostkę)
ziemniaki i na to warstwę majonezu którą oprószamy sola i pieprzem.
Na to kładziemy warstwę buraków- pokrojonych w kostkę lub starowanych na tarce z grubymi oczkami.
Buraki smarujemy warstwą majonezu (ponownie oprószoną solą i pieprzem). Na sam wierzch sypiemy posiekane jajka.
Sałatka ładnie wygląda w przeźroczystej salaterce.
Jest naprawdę przepyszna.
Prześlij przepis asieńka | 12-12-10 | Czytano: 175978 razy | komentarzy [4]
4 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie pod pierzynką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują