Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Śledzie w czerwonym winie

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Zalewa:
- 8 śledzi matias
- 1 butelka wina
- 375 g octu
- 300 g cukru
- 1 duża cebula

Śledzie w czerwonym winie - sposób wykonania:

Składniki zalewy mieszamy ze sobą, zagotowujemy i studzimy.

Po ostudzeniu zalewamy nią śledzie.

Po 3 dniach śledzie są gotowe do spożycia i mają ciekawy, nieco inny smak niż tradycyjny.


Prześlij przepis

Kamiś | 05-08-10 | Czytano: 10911 razy | komentarzy [0]
Śledzie w czerwonym winie komentarz



Opinie i komentarze na temat Śledzie w czerwonym winie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie w czerwonym winie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje