Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Śledzie w occie
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
pół kg matiasów
3 cebule
zalewa:
1,5 szklanki wody
3/4 szklanki octu (można dać ciut mniej)
3 łyżeczki cukru
łyżeczka soli
ziele angielskie - 3 sztuki
liść laurowy, 2 sztuki
Śledzie w occie - sposób wykonania:
Śledzie najpierw moczymy w wodzie aby utraciły nieco soli (przez 30-40 minut). Wodę gotujemy z octem oraz zielem i liśćmi laurowymi. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.
Śledzie układamy w słoiku na przemian z pokrojoną w piórka cebulą. Całość zalewamy przestudzoną zalewą. Odstawiamy na minimum 24h do lodówki. Jednak najlepsze są po 2 -3 dniach.
Smacznego :-)
Prześlij przepis asieńka | 18-12-10 | Czytano: 47819 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie w occie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują