Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Śledzie z piernikiem

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

50 dag śledzi solonych
1 cebula
1,5 łyżeczki cynamonu
3 łyżki miodu
garść rodzynek
olej słonecznikowy

Śledzie z piernikiem - sposób wykonania:

Przepis Roberta Makłowicza na śledzie w wersji na słodko, podawane ze świątecznym piernikiem.
Cebule kroimy w piórka, szklimy na patelni, dodajemy miód, cynamon, wymieszać, zdjąć z ognia. Śledzie pokroić w paski (bardzo słone wcześniej wymoczyć), ułożyć na dnie miski, na śledzie kładziemy cebulę, całość zalewamy olejem słonecznikowym
Śledzie podajemy z piernikiem (ale takim bez czekolady i lukru).
Może ktoś się skusi :-).


Prześlij przepis

asieńka | 22-12-10 | Czytano: 10548 razy | komentarzy [0]
Śledzie z piernikiem komentarz



Opinie i komentarze na temat Śledzie z piernikiem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie z piernikiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje