Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Śledzie z piernikiem
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
50 dag śledzi solonych
1 cebula
1,5 łyżeczki cynamonu
3 łyżki miodu
garść rodzynek
olej słonecznikowy
Śledzie z piernikiem - sposób wykonania:
Przepis Roberta Makłowicza na śledzie w wersji na słodko, podawane ze świątecznym piernikiem.
Cebule kroimy w piórka, szklimy na patelni, dodajemy miód, cynamon, wymieszać, zdjąć z ognia. Śledzie pokroić w paski (bardzo słone wcześniej wymoczyć), ułożyć na dnie miski, na śledzie kładziemy cebulę, całość zalewamy olejem słonecznikowym
Śledzie podajemy z piernikiem (ale takim bez czekolady i lukru).
Może ktoś się skusi :-).
Prześlij przepis asieńka | 22-12-10 | Czytano: 10629 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie z piernikiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują