Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Śliwki marynowane

Czas 20 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg śliwek
- 3 szklanki wody
- 40 dkg cukru
- 1/4 szklanki octu 6%
- cynamon, goździki

Śliwki marynowane - sposób wykonania:

Śliwki marynowane doskonale przydają się zimą. Jędrne śliwki myjemy i nakłuwamy by nie popękały przy sparzaniu wrzącą wodą. Po sparzeniu śliwek, odcedzamy je i układamy w słoikach.
Z wody, cukru, octu i przypraw sporządzamy zalewę. Gorącym wywarem zalewamy śliwki.
Pasteryzujemy jak kompoty przez 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

Kamiś | 17-08-10 | Czytano: 9878 razy | komentarzy [0]
Śliwki marynowane komentarz



Opinie i komentarze na temat Śliwki marynowane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Śliwki marynowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje