Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Sok pomidorowy
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
3 kg pomidorów - świeże i jędrne, dojrzałe
sól, cukier do smaku
Sok pomidorowy - sposób wykonania:
Pomidory umyć, pokroić, zemleć lub przepuścić przez sokowirówkę. Przecedzić, doprawić do smaku, przelać do butelek, pasteryzować 15-20 minut w temp 80 stopni C.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 01-06-10 | Czytano: 18996 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok pomidorowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują