Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Sok pomidorowy

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 kg pomidorów - świeże i jędrne, dojrzałe
sól, cukier do smaku

Sok pomidorowy - sposób wykonania:

Pomidory umyć, pokroić, zemleć lub przepuścić przez sokowirówkę. Przecedzić, doprawić do smaku, przelać do butelek, pasteryzować 15-20 minut w temp 80 stopni C.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 01-06-10 | Czytano: 19074 razy | komentarzy [0]
Sok pomidorowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Sok pomidorowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok pomidorowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje