Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Sok z jabłek

Czas 30 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg jabłek
- 5-10 dkg cukru

Sok z jabłek - sposób wykonania:

Przepis na sok z jabłek otrzymany w sokowirówce. Jabłka myjemy i kroimy na małe kawałki dopasowane do otworu sokowirówki. Wkładamy je w czasie pracy sokowirówki popychając wałeczkiem.
Otrzymany sok dosładzamy cukrem i napełniamy butelki 5 cm poniżej wylotu szyjki. Butelki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut tak jak kompoty.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

Kamiś | 13-08-10 | Czytano: 9601 razy | komentarzy [0]
Sok z jabłek komentarz



Opinie i komentarze na temat Sok z jabłek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok z jabłek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje