Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Sok z truskawek i rabarbaru
Składniki:
1 kg obranego rabarbaru
1 kg obranych truskawek
3 szklanki cukru
Sok z truskawek i rabarbaru - sposób wykonania:
Umyty obrany rabarbar kroimy w drobna kostkę, umyte szypułkowane truskawki osączamy na sicie. Do sokownika wkładamy rabarbar, przesypujemy cukrem, układamy truskawki i parujemy.
Sok z parownika zlewamy do czystych, wyparzonych butelek, pasteryzujemy 15 minut w temperaturze 85 stopni C.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 7289 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok z truskawek i rabarbaru prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują