Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Sok z winogron

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 2 kg winogron
- pół litra wody źródlanej lub przegotowanej
- 10 dag cukru

Sok z winogron - sposób wykonania:

Sok z winogron pasteryzowany, doskonały na zimę.
Winogrona należy przebrać i zmielić. Następnie łączymy z wrzącą wodą. Przecedzamy, rozpuszczamy w soku cukier, po czym przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy przez około 15-20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Poleć przepis znajomemu

Kamiś | 05-08-10 | Czytano: 44503 razy | komentarzy [1]
Sok z winogron komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2012-01-03 20:26

Bardzo mi smakowało !!! . . . . . .

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje