Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Sok z winogron
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 2 kg winogron
- pół litra wody źródlanej lub przegotowanej
- 10 dag cukru
Sok z winogron - sposób wykonania:
Sok z winogron pasteryzowany, doskonały na zimę.
Winogrona należy przebrać i zmielić. Następnie łączymy z wrzącą wodą. Przecedzamy, rozpuszczamy w soku cukier, po czym przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy przez około 15-20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 05-08-10 | Czytano: 46017 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok z winogron prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują