Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Sopa de tortilla - zupa meksykańska
Czas 40 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 2 małe posiekane cebule
- 1 łyżka epasote (komosa piżmowa - meksykańska przyprawa do zup i fasoli u nas niedostępna można użyć np. cząbru lub oregano)
- odrobina smalcu
- 6 pomidorów
- 2 całe papryki chipotle
- 2 ząb
Sopa de tortilla - zupa meksykańska - sposób wykonania:
Podsmaż posiekane cebule na odrobinie smalcu, dodaj epasote, całe pomidory, papryki i czosnek. Wlej bulion, gotuj około 10 minut. Potem zmiksuj zupę i przetrzyj ją przez gęste sitko. Tortillę pokrój w paseczki, podsmaż na oleju i przełóż na głębokie talerze. Dodaj ser i
awokado, wlej zupę. Udekoruj kleksem śmietany, posyp pokrojoną suszoną chili
Prześlij przepis Ania | 11-06-08 | Czytano: 11930 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sopa de tortilla - zupa meksykańska prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują