Gotuje to sie w wodzie, tu sie dusi pod przykryciem i nie chwile, tylko by sie pomidory rozpadly - jak kto woli: mniej lub bardziej (ja tak wole). I trzeba tez dodac na koncu czosnek sprasowany. Do bazylii mozna dodac ciut oregano. Zamiast soli mozna uzywac mieszanek typu Kucharek, Jarzynka, Vegeta - bedzie bogatszy smak i aromat. Jak do spaghetti z miesa albo tunczyka, to trzeba dodac mieso przed pomidorami albo na koncu (tunczyk) i poddusic dluzej, aby mieso nabralo koloru i przeszlo smakiem sosu. Zamiast pomidorow mozna dodawac tez koncentrat pomidorowy (duzo). Warto tez mieszac bazylie: suszona + swieza, daje to niezly mix, szczegolnie swieza podana jako dekoracja na sosie.
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos do Spaghetti prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują