Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos grzybowy z grzybów suszonych

Czas 30 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 szklanka suszonych grzybów
1 duża cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
sól, pieprz

Sos grzybowy z grzybów suszonych - sposób wykonania:

Grzyby płuczemy, zalewamy je 3 szklankami przegotowanej wody i gotujemy w towarzystwie cebuli pokrojonej na ćwiartki. Gdy będą miękkie, grzyby cedzimy (cebulę odrzucamy, wywar zostawiamy) i mielimy je w maszynce . Masło roztapiamy na patelni, dodajemy mąkę, smażymy, gdy straci smak surowizny, dodajemy wywar z grzybów i zmielone grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem.


Prześlij przepis

mewa80 | 18-09-10 | Czytano: 41608 razy | komentarzy [0]
Sos grzybowy z grzybów suszonych komentarz



Opinie i komentarze na temat Sos grzybowy z grzybów suszonych kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos grzybowy z grzybów suszonych prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje