Strona główna >>
Dania główne >>
Sosy Sos grzybowy z grzybów suszonych
Czas 30 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 szklanka suszonych grzybów
1 duża cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
sól, pieprz
Sos grzybowy z grzybów suszonych - sposób wykonania:
Grzyby płuczemy, zalewamy je 3 szklankami przegotowanej wody i gotujemy w towarzystwie cebuli pokrojonej na ćwiartki. Gdy będą miękkie, grzyby cedzimy (cebulę odrzucamy, wywar zostawiamy) i mielimy je w maszynce . Masło roztapiamy na patelni, dodajemy mąkę, smażymy, gdy straci smak surowizny, dodajemy wywar z grzybów i zmielone grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem.
Prześlij przepis mewa80 | 18-09-10 | Czytano: 41764 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos grzybowy z grzybów suszonych prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują