Strona główna >>
Dania główne >>
Sosy Sos koperkowy
Czas 20 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
3 łyżki posiekanego koperku
1 szklanka rosołu z 1 kostki
6 dużych łyżek śmietany 18%
3 łyżki mąki
2 łyżki masła
ewentualnie sól
na zimno np. do jajek na twardo
3 łyżki majonezu
3 łyżki koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
ogórek kiszony
przyprawy
(wszystkie składniki mieszamy)
Sos koperkowy - sposób wykonania:
Sos koperkowy pyszny do pulpecików, parówek.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy mąkę, chwilkę smażymy - aż mąka starci smak surowizny. Następnie mąkę rozprowadzamy bulionem mieszając aby nie powstały grudki , dodajemy przyprawy (ewentualnie) oraz śmietanę i koperek.
Do ciepłego sosu wrzucamy podsmażone wcześniej pulpeciki, parówki
Prześlij przepis ~Gosc | 15-09-10 | Czytano: 25709 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos koperkowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują