Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos koperkowy

Czas 20 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 łyżki posiekanego koperku
1 szklanka rosołu z 1 kostki
6 dużych łyżek śmietany 18%
3 łyżki mąki
2 łyżki masła
ewentualnie sól

na zimno np. do jajek na twardo
3 łyżki majonezu
3 łyżki koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
ogórek kiszony
przyprawy
(wszystkie składniki mieszamy)

Sos koperkowy - sposób wykonania:

Sos koperkowy pyszny do pulpecików, parówek.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy mąkę, chwilkę smażymy - aż mąka starci smak surowizny. Następnie mąkę rozprowadzamy bulionem mieszając aby nie powstały grudki , dodajemy przyprawy (ewentualnie) oraz śmietanę i koperek.
Do ciepłego sosu wrzucamy podsmażone wcześniej pulpeciki, parówki


Prześlij przepis

~Gosc | 15-09-10 | Czytano: 25850 razy | komentarzy [0]
Sos koperkowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Sos koperkowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos koperkowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje