Strona główna >>
Dania główne >>
Sosy Sos tatarski
Składniki:
1 szklanka majonezu (ewentualnie pół na pół z gęstym jogurtem)
2 spore ogórki konserwowe lub kiszone
kilka posiekanych grzybków marynowanych
2 jajka
2 łyżkki posiekanego szczypiorku
1 łyżka kaparów
ostra musztarda do smaku (lub chrzan)
szczypta soli
pieprz
Sos tatarski - sposób wykonania:
Do majonezu dodajemy drobno pokrojone ogórki, kapary, grzybki oraz posiekane jajka ugotowane wcześniej (i wystudzone) na twardo i posiekany szczypiorek.
Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz musztardą (ewentualnie chrzanem).
Prześlij przepis mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 15518 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos tatarski prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują