Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos tatarski

Składniki:

1 szklanka majonezu (ewentualnie pół na pół z gęstym jogurtem)
2 spore ogórki konserwowe lub kiszone
kilka posiekanych grzybków marynowanych
2 jajka
2 łyżkki posiekanego szczypiorku
1 łyżka kaparów
ostra musztarda do smaku (lub chrzan)
szczypta soli
pieprz

Sos tatarski - sposób wykonania:

Do majonezu dodajemy drobno pokrojone ogórki, kapary, grzybki oraz posiekane jajka ugotowane wcześniej (i wystudzone) na twardo i posiekany szczypiorek.
Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz musztardą (ewentualnie chrzanem).


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 15518 razy | komentarzy [0]
Sos tatarski komentarz



Opinie i komentarze na temat Sos tatarski kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos tatarski prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje