A gdzie bulion pytam się??
Papryczkę i czosnek możemy od razu wrzucić na rozgrzaną oliwę (czosnek szybko się przypala, więc?), po chwili dodać makaron i ZALAĆ całość ok. połową szklanki BULIONU. Zredukować bulion i na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, zrzucić na talerz, podać ;p
a nigdzie - odpowiadam :-). Spaghetti robione w sposób podany w przepisie jest jak najbardziej prawidłowe choć nie wątpię, że duszenie w bulionie też może mieć sens :-)
najpierw papryczke wrzucamy na patelnie, potem czosnek, czosnek szybko się pali a papryczka chili potrzebuje chwilki na podsmazeniż
przepis wypróbowany i w 100% udanych bez żadnego bulionu. Polecam
4 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Spaghetti aglio olio e peperoncino prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują